Alle radiokanaler i bilen, uten å måtte installere på verksted? Og med bluetooth?

Joda, det går fint!

Alle som bor i land hvor det sendes radiokanaler på dab/dab+ stiller seg spørsmålet; vil jeg ha tilgang til de kanalene?
I Norge gjelder det alle NRKs kanaler, alle P4s kanaler og alle Radio Norges kanaler.

Langt fra alle har tatt stilling ennå, og vi oppfatter at mange av de som ikke har bestemt seg dveler fordi de ikke ønsker seg stor verksted-regning for å få radio i bilen igjen.

Vi har en god nyhet!
POPyourCAR-serien fra POP trenger minimal installasjon, og modellen POPyourCAR 2.3 setter du bare rett i sigarettenneren.
Hvis du leser videre, får du svar på de vanligste spørsmålene om «hva» og «hvordan» og «hva med».

ingen installasjon, dab+ og bluetooth i bilen, POPyourCAR 2.3

Først og fremst;

«Hvis jeg setter denne i sigarettenner-uttaket får jeg jo ikke ladet mobilen lenger»
Påstanden er heldigvis feil. Det er egen USB-port for lading av mobil i selve POPyourCAR 2.3.
Så sigarettenneren blir opptatt, men du får annen USB å lade i.
Check!

«Er det vanskelig å montere antennen
Nei. Det er ikke vanskelig. Du begynner med å kartlegge hvilken «vei» mellom sigarettenneren og høyre hjørne oppe i frontruten som er best egnet for å i størst mulig grad skjule antenne-kabelen uten å måtte demontere deksler etc.
I de fleste biler er dette enkelt. Du putter kabelen inn bak dekslene, opp under tepper/interiør eller inn i «sprekker» mellom dekslene. Hvis man er positivt innstilt vil dette gå bra. Hvis man er negativ i utgangspunktet, skal man ikke prøve. Det er som ellers i livet 🙂

Antennen må monteres VERTIKALT. Du bør teste først. Fest antennen med vanlig tape, ikke trekk av beskyttelsesfilmen med en gang. Når du har «nestet» fast antennen, kjør deg en tur og sjekk om signalet er stabilt. Hvis det er stabilt kan du montere antennen skikkelig. Hvis det er ustabilt har du sannsynligvis filter i frontruten (antenner, varmetråder, antiknus-matter etc) som stenger signalet ut. Da bør du sette antennen i bakruten i stedet.

Du kan i utgangspunktet ikke bruke FM-antennen som allerede er i bilen, men det er produsert smarte «splittere» som kan brukes. Disse lagerføres ikke av oss. Vi anbefaler å benytte den inkluderte antennen. Enheten og antennen er produsert for å fungere best mulig sammen.

Når antennen er montert, kobles den til POPyourCAR 2.3. Nå kan du skru den på. Da søker den opp alle tilgjengelige kanaler.
Nå velger du sende-frekvens på POPyourCAR 2.3 (på bildet 87,5 – angitt øverst i høyre hjørne). Så tuner du inn bilens FM-radio til 87,5. Nå kan du høre digitalradiokanalene på FM-radioen din.

Hvis du vil ha enda bedre lyd, benytter du en AUX-kabel mellom POPyourCAR 2.3 og bilradioen. Dette forutsetter at du har AUX-inngang på bilanlegget ditt.

Men, kan jeg ikke høre lokalradio på FM lenger da, eller?

Jo, selvfølgelig. POPyourCAR 2.3 bruker kun den ene frekvensen som du har valgt til å sende digitalkanalene fra adapteren til radioen på. Alle andre frekvenser er ledige til vanlig FM-lytting. Så lenge du ikke velger en frekvens som lokalradioen din bruker, kan du fortsette å høre FM som vanlig på bilradioen din. Det er smart å programmere frekvensen du bruker til POPyourCAR 2.3 på en direktevalg-knapp på bilradioen, så finner du den lett når du skal høre på dab-kanaler.

Men, når adapteren er både enkel og rimelig, har den da de egenskapene jeg trenger?

Ja, det mener vi. POPyourCAR 2.3 har dab+ og bluetooth for strømming. Det betyr at du kan lytte til alle kanalene på dab/dab+, og alt innholdet på bluetooth-enhetene dine (mobil, nettbrett etc.).
Den har også TRAFFIC ANNOUNCEMENT (trafikkmeldinger fra NRK trafikk) og Service Following (den skifter automatisk til riktig sender når du kjører fra et sendeområde til det neste. Slik lytter du alltid til den nærmeste /sterkeste/riktige senderen og slipper utfall pga feil sender.)

Det er jo ikke DAB lenger når jeg hører det på FM i bilradioen min!
Nei, det er rent teknisk sett helt riktig. Signalet går fra å være digitalt inn i mottakeren (POPyourCAR 2.3) og blir omgjort til analogt på veien til din bilradio.
Men, dersom du ikke har integrert DAB/DAB+ i bilen din, eller vil investere tusenvis av kroner på å få det, er det slik det er. Det er ikke veldig lett for et vanlig øre å høre forskjell i et normalt bil-miljø. Er du kresen og har ekstravagant HiFi-i bilen, er nok ikke DAB-adapter løsningen for deg uansett. Da anbefaler vi utskifting av hele lydanlegget. Det krever et litt annet budsjett, i tråd med det øvrige utstyret du i så fall har.

Jeg trenger ikke dette, vel? Skal de ikke skru på FM igjen?
Det har vært noen forslag om å skru på FM igjen, men foreløpig er det lite som tyder på at det vil skje. FM-nettet kan ikke bare «skrus på». Det må sendere til. Teknisk utstyr. Det tekniske utstyret som ble skrudd av og tatt ned i 2017 er ikke lenger tilgjengelig. Det er snakk om investeringer av såpass størrelse at ingen nok vil betale for dette. Det er mye politikk i enhver utvikling i samfunnet. Overgangen fra analog til digital har skjedd på alle plattformer (tv, telefon, foto, musikk, statsadministrasjon etc.) og nå også på radio. Det er forsvinnende lite sannsynlig at analog tv og analog fast-telefon kommer tilbake. Slik er det for analog radio på riksnettet også.

 

Vår påstand er at alle kan klare å sette inn POPyourCAR 2.3 i bilen sin. Det er enkelt. Når den er installert får du også glede av å kunne lytte til alt innholdet på mobilen din via Bluetooth. Du får også 4 direktevalg-knapper, for trafikksikkerhetens skyld.

Hvis du vil ha handsfree som du også kan benytte som HANDSFREE, må du se på alternativene POPyourCAR 2.2, POPyourCAR 3.0 eller POPyourMIRROR i stedet.

Radiobutikken.no har tilbud på POPyourCAR 2.3 i disse dager. Sjekk det ut her!

Har du spørsmål angående POPyourCAR-serien, er du alltid velkommen til å kontakte oss, eller en av våre mange forhandlere rundt i Norge.

Følg oss!

Takk for at du følger oss!